duminică, 9 septembrie 2012

Pizza alsaciana

Addicted!!i am addicted! Pizza asta e fenomenala...cu o tona de branza, cu un aluat buun si crocant! Heavenly! :o)
Am facut-o de 2 ori saptamana asta...in doua variante.Una super spicy for my hubby si una pentru mine, mai light asa...:)



Avem nevoie de:
Pentru blat
400 g faina
1 plic drojdie
4 linguri ulei
250 ml apa calduta
sare

Pentru toppingul light avem nevoie de:                      Pentru toppingul spicy avem nevoie de:
(PENTRU 4 PIZZA)                                               (PENTRU 4 PIZZA)
250 g branza de vaci                                                250 g branza de vaci
180 ml smantana                                                      180 ml smantana
1 ceapa taiata fin sau blenduita                                  1 ceapa taiata fin sau blenduita
1 galbenus de ou                                                      1 galbenus de ou
200 gr bacon(prosciutto, pancetta)                           200 g bacon...
                                                                                chilli flakes sau pudra
                                                                                ardei iuti taiati rondele




Din ingredientele pentru blat se face un aluat care se framanta. Se da la frigider pentru 30 minute.
Se amesteca toate ingredientele pentru topping, mai putin baconul. Se preincalzeste cuptorul la 240*C.
Se scoate aluatul din frigider. Se tapeteaza o tava, cu hartie de copt in care se intinde aluatul cu mana.NU FOLOSITI SUCITORUL!!! Se intinde toppingul pe blat, lasand marginile libere de aproximativ 1 cm. Se presara baconul si oregano(sau ce mirodenii preferati) si se da la cuptor. Se tine circa 10-15 minute la 240*C.
Enjoy:)

2 comentarii:

  1. Imi place mult reteta si daca tot o lauzi asa mult :P am sa incerc si eu saptamana aceasta :D
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. E o pizza mai neconformista asa...but is yammi!! Sa dai un feedback sa vedem cum a iesit!! Pupici :o)

    RăspundețiȘtergere