Food

De cand am devenit mama,(acum 11 luni si 5 zile),felul acesta de mancare mi-a salvat viata:))
Se prepara in 15-20 de minute si se mananca in aproximativ 3 :o)
E o reteta inventata de mine, pe cand eram disperata(intre un schimbat de pampers si un alaptat)sa imi hranesc sotul. Acum, reteta aceasta e o reteta de familie, si va fi lasata mostenire nepotilor si stranepotilor mei:)))
So...the saving life recipe:


-1 piept de pui taiat fasii
-1 ceapa taiata salote
-amestec de legume(eu folosesc Gardena)
-2 catei usturoi tocati marunt
-ghimbir proaspat tocat marunt
-patrunjel verde tocat
-o rosie taiata cubulete
-sare,piper
-o lingura sos soia
-o lingura aceto balsamico
-ulei de masline


Se incinge putin ulei de masline intr-un Wok, se caleste ceapa si puiul pana ceapa e moale si puiul isi schimba culoarea. Se adauga amestecul de legume,ghimbirul si  usturoiul,\ si se prajesc rapid 2-3 minute. Se adauga rosia, sosul de soia, aceto balsamico. Se lasa 10 minute in sos, pana legumele si puiul devin soft. Se condimenteaza dupa gust, si se garniseste cu patrunjel!

Reteta aceasta este buna si cu paste, si cu orez. ENJOY :o)




PIZZA


Acesta fiind primul meu post, va servesc virtual cu o feliuta din cea mai buna pizza ever!!^__^
Am facut-o si am refacut-o de atatea ori incat am ajuns sa o fac cu ochii inchisi :o)
Acum luati la inspectat camara si frigiderul:)Incepem cu ingredientele pentru aluat.
Avem nevoie de:

-500 g faina
-1/2 lingurita sare
-3 linguri ulei
-20 g drojdie
-225 ml apa
-1 lingura zahar

Acum pentru umplutura avem nevoie de

-sos rosii(pomodoro pellati)
-ceapa rosie
-piept pui fiert in prealabil si maruntit(sunca)
-mozzarela sau cascaval
-masline(optional)
-porumb din conserva(optional)
-peperoncino(rosu si verde)

Acum ca aveti toate ingredientele, puteti rasufla bucurosi :o)

Haideti asadar sa purcedem la treaba si sa ne suflecam manecile.

Intr-un vas gradat se pune apa calduta cu drojdia si zaharul. Se lasa cca 15 minute sa se umfle. Intr-un vas se pune faina, 3 linguri de ulei si drojdia(cu apa). Se framanta cca 7-8 minute. La final adaugam si sarea si mai framantam 1 minut. Dupa ce aluatul a fost framantat se lasa la dospit intr-un loc cald cca 30-40 minute, sau pana volumul lui se dubleaza. Pe un blat presarat in prealabil cu faina se intinde aluatul in forma dorita. ATENTIE!!!NU SE FOLESESTE SUCITORUL!!! .Aluatul se aseaza in tava, se unge cu sosul de rosii si se presara puiul(sunca) in ploaie. Se da la cuptor pentru 5 minute dupa care se adauga si restul ingredientelor mai putin porumbul. Porumbul se adauga inainte cu 5 minute de a scoate pizza din cuptor!

Pizza e gata, numai buna de infulecat! Nu asteptati sa se raceasca, ca sa nu pierdeti the best part!


Prajitura Mississippi


Cum sa va descriu eu aceasta prajitura? Soft,decadenta, full with chocolate, go for it Ladies!
Reteta este dintr-o carte super ciocolatoasa pe care am primit-o in dar de la sotul meu ^__^ Cartea se numeste 500 retete dulciuri cu ciocolata de Lauren Floodgate Incepem cu ingredientele...
-250 g unt nesarat
-175 g ciocolata de menaj rupta in bucati
-340 g zahar brun
-300 ml apa fierbinte
-1 lingura cafea solubila
-200 g faina alba
-55 g faina pentru prajituri
-55 g cacao pudra
-2 oua batute
-zahar pudra pentru ornat


Acum ca ne-am dumirit de ce avem nevoie, trecem la treaba :o)

Preincalzim cuptorul la 160* C. Se tapeteaza o tava patrata cu laturile de 23 cm. Se asaza intr-un bol untul, ciocolata, zaharul brun, apa si cafeaua si se incalzesc la bain-marie pana cand se topesc ingredientele solide. Compozitita obtinuta se amesteca pana la omogenizare si apoi se lasa deoparte 15 minute pana se raceste.
Se muta compozitia racita intr-un alt bol, se cern deasupra faina si cacaua si se adauga ouale.
Se bate compozitia pana la omogenizare. Coca astfel obtinuta se toarna in tava si se coace 1 ora- 1 ora si 15 minute.
Se scoate tava din cuptor si se lasa deoparte 10 minute, apoi se muta pe un suport de racire.
Prajitura se presara cu zahar pudra si se serveste feliata. Poate fi pastrata 5 zile intr-un vas etans!



Piure de conopida, broccoli si praz


Ador conopida si broccoli. De cate ori am ocazia pregatesc ceva de mancare care sa contina macar unul dintre ele. De data asta le-am cooptat pe amandoua... Lucky me *__* Reteta asta e si sanatoasa, deci am impuscat doi iepuri dintr-o lovitura :o)





Incepem cu ingredientele, deci avem nevoie de:


-o conopida(capatana mijlocie)
-un broccoli (capatana mica)
-1 l-ta ulei
-1 ou
-3 lg lapte
-100 g unt
-praz sau ceapa data pe razatoarea mica
-50 g cascaval
-sare,piper

Se pune la fiert broccoli si conopida desfacute in buchetele. Dupa ce au fiert se indeparteaza cotoarele care tin buchetelele legate iar restul se paseaza. Se pune piureul pasat la foc cu 1 lingurita de ulei si se adauga oul. Se amesteca repede ca sa se desfaca oul. Se trage de pe foc si se lasa 2 minute sa se raceasca. Se da pe razatoarea mica prazul dupa gust, se pun cele 3 lg de lapte si untul pana devine o pasta omogena. Se asezoneaza si se serveste cu cascaval razuit deasupra ^__^



Cappucino muffins


Muffins, briose, cupcakes...i am in heaven X__X
Usor de facut si mult mai usor de mancat-sau devorat??
Este retetea preferata a sotului meu, deci un motiv in plus sa o fac cat de des posibil:)




Pentru prepararea lor avem nevoie de:

-3 oua
-175 zahar
-140 g faina pt prajituri
-28 g cacao pudra(eu nu am pus)
-175 g unt nesarat
-85 g pastile ciocolata de menaj
-1 lingura lapte
-1 lingura cafea solubila


Se preincalzeste cuptorul la 175 *C.
Ingredientele se incorporeaza cu un mixer cca 3-4 minute.Cu compozitia astfel obtinuta se umplu formele. Formele de muffis se tapeteaza cu unt si pesmet(gris) sau cu cosulete de hartie.
Se dau la cuptor cca 15 minute sau pana trec proba scobitorii. Dupa ce se scot din cuptor se lasa inca 5 minute in forme pentru a se racori, apoi se asaza pe un suport de racire.
Deasupra se presara cu zahar pudra, frisca, dulceata sau glazura de ciocolata.

Enjoy :o)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu