miercuri, 2 mai 2012

Pizza

Acesta fiind primul meu post, va servesc virtual cu o feliuta din cea mai buna pizza ever!!^__^
Am facut-o si am refacut-o de atatea ori incat am ajuns sa o fac cu ochii inchisi :o)
Acum luati la inspectat camara si frigiderul:)Incepem cu ingredientele pentru aluat.
Avem nevoie de:

-500 g faina

-1/2 lingurita sare

-3 linguri ulei

-20 g drojdie

-225 ml apa

-1 lingura zahar

Acum pentru umplutura avem nevoie de



-sos rosii(pomodoro pellati)

-ceapa rosie

-piept pui fiert in prealabil si maruntit(sunca)

-mozzarela sau cascaval
-masline(optional)
-porumb din conserva(optional)
-peperoncino(rosu si verde)

Acum ca aveti toate ingredientele, puteti rasufla bucurosi :o)

Haideti asadar sa purcedem la treaba si sa ne suflecam manecile.

Intr-un vas gradat se pune apa calduta cu drojdia si zaharul. Se lasa cca 15 minute sa se umfle. Intr-un vas se pune faina, 3 linguri de ulei si drojdia(cu apa). Se framanta cca 7-8 minute. La final adaugam si sarea si mai framantam 1 minut. Dupa ce aluatul a fost framantat se lasa la dospit intr-un loc cald cca 30-40 minute, sau pana volumul lui se dubleaza. Pe un blat presarat in prealabil cu faina se intinde aluatul in forma dorita. ATENTIE!!!NU SE FOLESESTE SUCITORUL!!! .Aluatul se aseaza in tava, se unge cu sosul de rosii si se presara puiul(sunca) in ploaie. Se da la cuptor pentru 5 minute dupa care se adauga si restul ingredientelor mai putin porumbul. Porumbul se adauga inainte cu 5 minute de a scoate pizza din cuptor!

Pizza e gata, numai buna de infulecat! Nu asteptati sa se raceasca, ca sa nu pierdeti the best part!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu